VELLO GALY, ediția 1

Federația de Tiurism Sportiv din RM și-a pus ca scop reînvierea competițiilor de veloturism. Membrii Clubului Sportiv „Galata” (Golovei Andrei și Golovei Lilia) au fost cei, care și-au asumat responsabilitatea să organizeze prima ediție a Campionatului RM de veloturism, iar, în paralel, pentru juniori să organizeze o competiție de Velofiguri.

Din cauza dezastrului provocat de ninsorile din aprilie, organizatorii au fost nevoiți să curețe traseul din pădure cu ajutprul traseului, deoarece peisajul din pădure nu cu mult se deosebea de ceea ce am văzut noi chișinăuenii după ce s-au oprit ninsorile.

Pe data de 30 aprilie în preajma gimnaziului „Galata” s-au adunat cei mai pasionați de veloturism membri ai federației: CCACA, Chișcăreni cu tocmai 4 echipe; SOTT, Ungheni (1 echipă), SOTT, Dubăsari (1 echipă) și CS „GALATA” (1 echipă).

Competiția s-a desfășurat sub formă de ștafetă: 2 etape pe drum de țară/șosea, pe care arbitrii direcționau participanții și 2 etape  prin pădure – 1 etapă după marcaj și 1 etapă pe linia, indicată pe hartă.

Traseul nu a fost complicat, dar a avut importanță cum tactic au fost repartizați membrii echipei pe etape. Cei mai buni s-au dovedit a fi membrii echipei „GALATA”, câștigul cărora s-a datorată faptului că a lucrat cu harta sportivul, care face orientare sportivă în mod profesionist. Doar această echipă a luat toate punctele de control la rând – acesta fiind una din condițiile competiției.

Pentru juniori (sportivii până la 16 ani) pe terenul de sport din preajma gimnaziului „Galata” s-a desfășurat competiția de Velofiguri, arbitrate de Popovici Tudor (arbitru) și Popeli Svetlana (secretar). Au participat 16 sportivi, care au avut de parcurs peste 10 etape tehnice. Cei mai buni au fost: Osipov Vadim și Uhojanscaia Cristina (ambii membri ai SOTT, Dubăsari).

Clubul sportiv „GALATA” și Federația de Turism Sportiv aduce mulțumiri preturii sectorului Botanica, Chișinău, cu suportul căreia au fost premiați participănții la Velofiguri.

Sperăm mult că la următoarele ediții vor fi mai mulți participanți, iar competițiile vor fi organizate în colaborare cu toți membrii federației.

Albumul cu poze

 

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *