Cupa de iarnă a mun. Chișinău la turism pedestru, ediția 2019

Începutul anului 2019 a adus în palmaresul clubului nostru în că un loc II. De data aceasta în cadrul Cupei mun. Chișinău la turism pedestru, organizat de Stația orășănească a tinerilor turiști, care s-a desfășurat în sala sportivă a LT „Mihai Grecu” pe data de 19 ianuarie 2019.

Un traseu foarte simplu, care, deși competiția a fost între echipe, nu a presupus deloc lucru în echipă. Traseul a presupus viteză pentru toți participanții și abilități foarte bune de balansare. Din păcate, imperfecțiunile regulilor de penalizare, de care ne conducem la moment, a influențat rezultatele finale. Au câștigat nu cei, care cunosc regulile de traversare a obstacolelor artificile cu ajutorul echipamentului turistic și au abilități de traversare a acestor etape, ci cei, care pot trece un podeț, ce nu presupune utilizarea echipamnetului turistic. Evident, că participanții trebuie să antreneze inclusiv abilitățile de balansare, totuși nu e bine că penalizările,  exagerat de mari pentru obstacole, modelate într-o sală sportivă, să influențeze atât de mult rezultatele finale.

Totuși acordul pentru participare la aceste competiții, a presupus și acceptarea necondiționată a condițiilor, propuse de organizatori. Felicităm membrii echipei a lubului nostru: Pașa Nicolina, Ciocoi Sergiua, Tuliba Margareta, Ionel Victoria, Frunze Daniela și Secrieru Valentina pentru rezultatele obținute, dar și pentru spiritul de echipă demonstrat. Deoarece și în condițiile competiției, în care majoritatea sportivilor purși simplu au traversat etapele, ei au avut grijă unul de altul și mai ales de cel mai tânăr membru al echipei – Secrieru Valentina.

Foto

 

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *