În perioada 9-10 martie 2019 gimnaziul „Galata” a fost gazda a 2 competiții, organizate de de Clubul Sportiv GALATA în parteneriat cu Federația de Turism Sportiv din Republica Moldova.

Ca de obicei, în vacanța de primăvară, FTS din RM organizează Campionatul RM la tehnica turismului pedestru în sală. Și în acest an echipa de arbitri ale CS GALATA au propus participanților trasee interesante.

În categoria MW12 tradițional tinerii sportivi au traversat pe cerc etapele tehnicii turismului pedestru, încercând să se ajungă unul pe altul din urmă. A fost modificată doar modalitatea de participare a echipelor. La fiecare rundă și-au dat startul câte 4 sportivi dintr-o echipă. Ne-au bucurat tinerii sportivi ai clubului: Catană Adriana -locul I, Roadideal Mihai – locul III, Veveriță Dorin – locul VI și clasamentul pe echipe – locul III.

În categoria MW16 sportivii au avut de traversat 7 etape lucrând câte 2, asigurându-se unul pe altul practic la toate etapele. Un rezultat frumos – locul II – l-au demonstrat membrii clubului Pașa Nicolina și Ciocoi Sergiu. În clasamentul pe echipe echipa clubului s-a clasat de juniori s-a clasat pe locul III.

În categoria MW21 de asemenea au lucrat în echipă a câte doi. Pe lângă etapele tradiționale ale tehnicii turismului pedestru, sportivilor li s-a propus o etapă, numită de șeful de traseu Untilă Victor – oberlihtul. Fiecare pereche a avut ca sarcină să ridice la înălțimea de 6 m o bârnă (numită în glumă de membrii clubului – Vasile) și s-o treacă printr-o ramă cu dimensiunile 1m x 1m fără ca să o atingă. O atingere semnifica o penalizare de 40 de puncte. Și în această categorie echipa clubului nostru s-a clasat pe locul III.

În paralel cu campionatul republicii s-a desfășurat Întîietatea clubului la tehnica turismului pedestru „GALATA-Tur”. Sportivii au concurat în 2 categorii de vârstă: juniori și seniori. Ne-au bucurat mult sportivii noștri: Ciocoi Sergiu – locul II, Pașa Nicolina – locul II, Deleu Mihaela – locul III, Golovei Andrei – locul III, Ciocoi Ana-Maria – locul III.

La sfârșitul celor 2 zile de competiții fondatorii clubului au pregătit o surpriză pentru membrele clubului. Golovei Andrei, președintele clubului, a mulțumit tuturor pentru ajutorul acordat de membrii clubului în organizarea și desfășurarea celor 2 competiții. Fiecare domnișoară și doamnă au primit în dar câte o brățară. Fiecare cadou a fost însoțit de cuvinte frumoase din partea președintelui.

Foto: GALATA-TUR, campionatul, Surpriza

Rezultate:

GALATA-TUR M16, W16, M21, W21

Campionatul RM la tehnica turismului pedestru: M12, W12, MW16, MW21

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *