În acest an ruta turistică de control „Botanica – baștina mea”, organizatăde echipa CS GALATA, gimnaziul „Galata” și pretura sectorului Botanica a adunat 17 echipe din gimnaziul „Galata” și 8 echipe din Chișinău și Cimișlia. 

Au fost pregătite 2 trasee:

  • pentru elevii gimnaziului „Galata” – un traseu cu elemente de turism pentru începături pe teritoriul adiacent școlii, cu punctede control inclusiv în interiorul școlii;
  • pentru sportivii care practică turismul – un traseu cu bpuncte de control atât în zona rezidențială, cât și în zona de pădure a cartierului „Galata”.

Din păcate, ploaia ne-a modificat puțin planurile. Astfel toate echipele din cele 4 categorii de vârstă au avut de căutat puncte de control, având aceeași hartă. Evident nivelul de complexitate a sarcinilor tehnice dela punctele de control a fost diferit.

Faptul că harta a cuprins un spațiu nu prea mare – zona adiacentă gimnaziului „Galata” – nu a semnificat și timp redus. Echipele elevilor gimnaziului „Galata” s-au aflat pe traseu în jur de 45-50 min., iar echipele de sportivi au avut un timp ce a variat între 45-60 min. Timpul diferit se datorează complexității sarcinilor de la etapele tehnicii și lungimea/înălțimea etapelor tehnice.

În acest an unul din punctele de control a fost escaladarea unui perete semifixat, aflat în sala sportivă. Peretele pentru escaladă, care timp de jumătate de an a fost punct de interes maxim pentru elevii gimnaziului atât în timpul orelor de educație fizică, cât și la antrenamentele tinerilor turiști, a fost amenajat grație Federației Sportului Școlar din RM (președinte Iurie Berlinschi) și membrului CS GALATA Victor Untilă. Sperăm foarte mult că în următorul sezon toamnă-primăvară acest perete se va întoarce în sala sportivă a gimnaziului „Galata”.

Suntem bucuroși că și la această ediție alături de noi a fost pretura sectorului Botanica, care este partenerul nostru în organizarea majorității evenimentelor sportive ale clubului nostru, și administrația gimnaziului „Galata”, care pune accent mare nu doar succesele academice ale elevilor, dar și pe promovarea modului sănătos de viață și organizarea timpului liber al elevilor.

Foto

Rezultate: clasele 4-6, clasele 7-9, juniori, seniori

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *